Laborator radiologie

Personal: numeSpecializareaGrad profesional
Dr. Pethő Csillaradiologiemedic primar șef
Dr. Ördög Andrásradiologiemedic primar
Dr. Imre Emese-Katalinradiologiemedic primar
Dr. Kiss-Nago Ágotaradiologiemedic primar
Dr. Neagu Adél Máriaradiologiemedic specialist
Dr. Hadnagy Lászlóradiologiemedic specialist
Szabó Lászlóasistent șef

Este situat la parterul Policlinicii conexe Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, pe lungimea unui coridor prin care se face legătura cu holul spitalului. Astfel serviciul nostru deserveşte şi secţiile spitalului pe lângă cabinetele din ambulator. De pe coridorul laboratorului se deschid în ambele părţi cabinetele unde sunt amplasate aparatele radiodiagnostice performante precum şi aparatul de ecografie. Mai există un punct de lucru şi la Centrul de sănătate Cristuru Secuiesc.

Instalaţiile radiologice din dotare, au fost achiziţionate in perioada 1999-2003 şi reprezintă o calitate ridicată pe nivel de ţară cea ce înseamnă o scădere semnificativă a dozei efective a pacienţilor rezultate din expunerile medicale la radiaţii ionizante.

Anual se efectuează circa 25000 examinări radiologice şi circa 5000 investigaţii ecografice iar numărul investigaţiilor arată o tendinţă de creştere. Se urmăreşte în viitorul apropiat introducerea radiologiei digitale.

Aparatură medicală:

– PHILIPS TELEDIAGNOST – Radiografie-scopie, parţial digitală cu DSI şi staţie de prelucrare imagine pe film uscat AGFA DRYSTAR 3000
– PHILIPS DUODIAGNOST – Radiografie-scopie cu posibilitate upgradare pentru conectare digitală
– SIEMENS MULTIX COMPAKT K  – Radiografie analogică sistem film-casetă
– SIEMENS POLIMOBIL PLUS – Radiografie analogică mobilă sistem film-casetă
– COMBIGRAPH QUADRO – Radiografie analogică sistem film-casetă
– SENOGRAPH DMR GE – Mamografie analogică sistem film-casetă
– EMERIX50 HF/PLUS – Radiografie-scopie analogică sistem film-casetă  cu developare umedă, automată KODAK – X-RAY PROCESSOR instalat la Centrul de sănătate Cristuru Secuiesc

Aparatură imagistică medicală de înaltă performanţă:

– MEGAS GPX ESAOTE – ecograf performant cu posibilitate doppler, de un astfel de aparat ecografic beneficiează şi Centrul de sănătate Cristuru Secuiesc.
– PHILIPS TOMOSCAN AV SR4000 – efectuăm tomografie computerizată din 2007

Dispensarul TBC beneficiează din 2001 de un aparat radiodiagnostic direct digital  SWISSRAY DDR CHEST SYSTEM, destinat radiografiilor pulmonare.

Filmele radiografice folosite sânt de calitate superioară, GREEN SENSITIVE, ISO400 conform normelor radiologice în vigoare. Cea ce înseamnă o scădere cu aproximativ 50% a expunerii medicale a populaţiei la radiaţii ionizante. Filmelor radiologice expuse se prelucrează în cameră obscură cu 2 developatoare umede, automate pentru radiografii KODAK X-RAY PROCESSOR şi una destinat special  pentru mamografie.

Personal angajatNr.
medici5
asistenți medicali14
personal în altă încadrare3

ContactInteriorCentrala
laborator146+40-266-212186
microfoto135
mamografie178
CT303
TRG echo171

Foto

Anunț concurs pentru ocuparea postului de Auditor public intern

Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc organizează, în perioada 11.09.2023-12.10.2023 concurs pentru ocuparea postului unic …

Anunț angajare – În atenția asistenților medicali cu o experiență în domeniu de cel puțin 6,5 ani!

Spitalul nostru va lansa în scurt timp un anunț de angajare în cadrul Serviciului de Management al Calității, în funcția …