Vizită oficială a prefectului la spitalul nostru

Vizită oficială a prefectului la spitalul nostru

Zsolt Szabó, noul prefect al județului Harghita, a ajuns la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc pentru o întâlnire de lucru. Dr. Attila Borka-Balás, directorul general numit temporar al spitalului nostru și dr. Attila Szöllösi, directorul medical numit temporar, au primit prefectul județului. Árpád Gálfi, primarul orașului Odorheiu Secuiesc, a fost și el prezent la întâlnire.


Scopul vizitei, pe lângă cunoașterea reciprocă, a fost ca spitalul să raporteze despre provocările statusului de spital suport Covid, experiențele din perioada recentă și starea actuală. S-a spus că această perioadă a fost o povară fizică și mentală gravă pentru tot personalul nostru, dar considerăm totuși important să putem primi pacienți non-covid cât mai curând posibil.


Zsolt Szabó a mulțumit conducerii spitalului numit temporar pentru atitudinea lor: au preluat sarcina într-o situație de dublă criză.
În cadrul ședinței s-a afirmat că Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc așteaptă ajutorul prefectului în suplimentarea corespunzătoare a subvențiilor centrale necesare dezvoltărilor. Prefectul a promis că va evidenția această problemă la reuniunea programată cu miniștrul sănătății.

Scurta vizită a continuat în unitatea de terapie intensivă a spitalului, unde atât Zsolt Szabó, cât și primarul i-au mulțumit medicilor, asistenților medicali și întregului personal al spitalului sprijinul și munca lor supraomenească.


Părțile au convenit că vaccinare populației este cheia pentru încetarea statutului de spital Covid cât mai curând posibil, astfel încât pacienții fără coronavirus să poată fi consultați și în caz de nevoie internați din nou de către medicii noștri.

Vizită oficială a prefectului la spitalul nostru

Zsolt Szabó, noul prefect al județului Harghita, a ajuns la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc pentru o întâlnire de …