Complex chirurgical reînnoit

Complex chirurgical reînnoit

Aztăzi, în Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc a fost predat cea mai semnificativă investiție din ultimii ani. Înnoirea complexului chirurgical, care este folosit de secțiile de urologie, chirurgie și ortopedie a costat mai mult de 4,5 milioane de lei. Pe lângă sălile de operații și alte spații renovate, noi aparaturi medicale moderne ajută la eficientizarea muncii – a declarat dr. Kató Béla episcopul Bisericii Reformate.

În timp record, adică în mai puțin de 4 luni a fost completat aceea investiție, care cu siguranță este cea mai mare din ultimii ani din viața Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, o instituție care de altfel se dezvoltă dinamic. În ultima perioadă au fost predate săptămânal secții și comaprtimente, aztăzi a fost rândul complexului chirurgical, care servește chirurgia, urologia și ortopedia. Rezultatul este uimitor, pereții celor șapte săli de operații sunt acoperite cu finisaj antibacterial, podeaua este acoperită cu material special din PVC, au fost montate lămpi noi chirurgicale în toate sălile de operații, paturile au fost schimbate, instalația electrică a fost reînnoită și au fost schimbate aparatele de aer conduiționat. Aparatura medicală cu technologie de vârf a costat 3 milioane de lei.

Este un vis devenit realitate – a spus Dr. Rend Dezső Csaba medic primar șef secție.

În sala de operații laporoscopice a fost montat un aparat laporoscopic pe lângă cel cumpărat în 2008. De acum încolo vom avea posibilitatea să efectuăm operații, pentru care până acum, pacientul trebuia transferat în Târgu Mureș sau Cluj Napoca. În trecut, când nu am avut astfel de aparat laporoscopic, operațiile deschise de vezică biliară țineau ore întregi. Acum, practic aceeași operație poate fi efectuat aproximativ 45 de minute, cu dureri minime.

Ca urmare a modernizării, pe lângă eficiență, s-au înmulțit și posibilitățile, ceea ce înseamnă că în viitor pot fi înființate profesii nișă în Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc. Pot să vă spun, că ne gândim la viitor, pentru că această investiție va face posibilă diversificarea activității chirurgicale, operațiile vor fi efectuate în condiții mai sigure și – de ce nu – putem să aducem profesii noi în spital. Mai mult, dacă momentan unele operații nu pot fi efectuate de noi, condițiile actuale permit să ne ajute colegi din clinici universitare.

S-a modernizat și aparatura din sala chirurgicală ortopedică. De acum încolo, mulțumit noului aparat artroscopic, putem face operații, pe care până acum nu am putut efectua – a spus Dr. Kurtus István, șeful secției de ortopedie.

Managerul spitalului, Lukács Antal a constatat cu bucurie, că Spitalul Municipal Odorhei a progresat mult, și din punct de vedere profesional, nu numai infrastructural.

Mă bucură procesul de formare al echipei nou închegat la secția de ortopedie. Cum am spus întotdeauna, cea mai importantă resursă pentru spitalul nostru sunt resursele umane. În legătură cu secția de chirurgie – pot să spun – că echipa de acolo este deja o echipă solidă, cunosc meseria foarte bine, dar technologia medicală avansează încontinuu, și este nevoie de instruire continuă pentru a ține pasul cu aceste schimbări.

Episcopul Bisericii Reformate, dr. Kató Béla a cerut binecuvântarea Domnului pentru noul complex chirurgical, și a spus, că apreciază munca medicilor, pentru că și el a fost pacient în Spitalul Municipal Odorheiu-Secuiesc

Conducerea spitalului a declarat, că săptămâna viitoare va avea loc o nouă inaugurare.

Vizită oficială a prefectului la spitalul nostru

Zsolt Szabó, noul prefect al județului Harghita, a ajuns la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc pentru o întâlnire de …